Selectie turnen dames

Pagina

Turnselectie

Wil je op het scherpst van de snede en onder het toeziend oog van de jury je talenten tonen? En kun je mee in de hoogste drie niveaus in het Nederlandse turnen? Dan is onze selectiegroep wat voor jou!

Onze selectiegroep turnen dames, momenteel bestaande uit sporters in de leeftijden van 8 tot 25+ jaar draaien mee op landelijk niveau in de KNGU wedstrijden. Via een systeem van plaatsingswedstrijden proberen zij zich ieder seizoen te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Ook doen zij mee aan het NK clubteams en de turncompetitie van KNGU District Zuid-Holland.

Deze dames trainen gemiddeld 10-12 uur per week om hun vaardigheden te vergroten. In die uren is er wekelijks ook aandacht voor ballet en conditietraining, evenals kracht en lenigheid. We willen immers goed voor onze meiden zorgen en blessures zoveel mogelijk voorkomen. Na de zomervakantie bouwen we weer rustig op en richting het wedstrijdseizoen doen we speciale wedstrijdtraining zodat de turnsters goed voorbereid op het podium verschijnen.

Jaarlijks is er een gezellig trainingskamp voor de N-selectie (N = nationaal niveau).

Naast het turnen op Nationaal niveau, beweegt een deel van onze selectie zich op het D (districts)niveau. Deze turnsters trainen tussen de 4 en 9 uur per week. Ook zij maken gebruik van onze mooie turnhal en worden goed voorbereid op de oefeningen die zij op wedstrijden mogen vertonen. Deze turnsters nemen deel aan regio en districtswedstrijden en slepen daar regelmatig prijzen in de wacht. Ook doen zij mee aan de turncompetitie, waar ze een geduchte tegenstander van de andere clubs in onze regio vormen.

Wedstrijden

Er zijn in Nederland diverse niveaus waarop wedstrijden geturnd kunnen worden: N 1 t/m N4 en D1 + D2. N1 is het hoogste niveau. De N staat voor Nationaal. D staat voor District. Op ieder niveau zijn er leeftijdscategorieën om de strijd zo eerlijk mogelijk te maken. In de leeftijdscategorieën instap (jaar waarin je 8 wordt) tot en met Jeugd 1 (jaar waarin je 12 wordt) is er verplichte oefenstof. Dat betekent dat er voorgeschreven oefeningen zijn op ieder toestel en dat op wedstrijden iedereen ongeveer dezelfde oefening doet. Toch kun je je al wel onderscheiden door +plus elementen met ’n goede techniek te turnen. Vanaf jeugd 2 (jaar waarin je 13 wordt) is er vrije keuze in de oefeningen die je laat zien.

Onze turnsters nemen ook vaak deel aan regionale turncompetities en jaarlijks in februari aan de Mobilee Clubkampioenschappen. Om de sfeer te proeven, kom gerust eens een kijkje nemen in sporthal Snellerpoort tijdens de clubkampioenschappen! Daaraan nemen ook onze recreatieve turnsters deel.

Volg ons op Facebook en Instagram

Voor impressies van trainingen en wedstrijden: