Conditietraining

Pagina

Conditietraining voor dames en heren

Waar en voor wie?

Deze lessen vinden plaats in gymzalen op verschillende plaatsen in Woerden, en zijn er voor zowel mannen als vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën.

Wat houdt de training in?

 Tijdens de training werken we in een bij de groep passend tempo stevig aan de conditie. De docent houdt altijd rekening met leeftijd en individuele mogelijkheden.

De les start met een warming-up: loopoefeningen voor een goede doorbloeding van de spieren en het opwarmen van het lichaam. Na de warming-up start je met oefeningen gericht op het soepel maken en versterken van verschillende spiergroepen. Denk aan nek en rug, armen, benen en natuurlijk de buikspieren. Begeleidende muziek ondersteunt oefeningen, dat helpt! Elke week stelt de docent een andere pakket aan oefeningen samen, wat de lessen afwisselend maakt. Af en toe wordt er circuit uitgezet met een tiental verschillende oefeningen. Dat circuit biedt een stevige uitdaging, en wordt door iedereen in eigen tempo afgewerkt.

De invulling van het laatste deel van de les is per lesgroep verschillend. De heren kiezen vaak voor een spel zoals volleybal, basketbal of zaalvoetbal. De damesgroepen kiezen er vaak voor om nog wat oefeningen te doen ter versterking van alle spieren, of soms toch een balspel als afsluiting.

Belangstelling? Vraag een proefles aan!

Als de les niet vol is (kijk daarvoor op het lesrooster) vraag dan een proefles aan door een mail te sturen naar ledenadministratie@mobilee-woerden.nl, en vermeld daarin je naam en geboortedatum. De proefles is gratis, maar ook de 2e les is nog een gratis proefles!