Bodyshape – Steps

Pagina

Als je niet zo nodig een dans hoeft aanleren maar wel graag op muziek wilt werken aan je lijf, spieren en conditie, dan is Bodyshape of Steps misschien iets voor jou!

Bodyshape (BBB)

Bij de bodyshape-lessen werk je op de maat van de muziek in een lesgroep op een rustige manier aan je lenigheid en het versterken van je spieren. Speciale aandacht is er voor buik, billen en benen. Wil je je conditie behouden of verbeteren, en vind je het leuk om met anderen in contact te komen die dat ook willen, dan zijn deze lessen wat voor jou! De docent is gewend om met grote groepen te werken en vindt daarnaast tijd voor individuele aanwijzingen en correcties. Alle oefeningen doe je op muziek, en elke week is er variatie in de oefeningen waardoor het niet vervelen gaat!

Steps

Bij Steps-lessen ligt het tempo wat hoger dan bij BBB, en werk je nog intensiever aan je conditie. Het is een vorm van aerobics waarbij je gebruik maakt van steps (een opstapbankje). Centraal staat het plezier om met een groep oefeningen met een step op muziek uit te voeren. Door regelmatig deze lessen te volgen verbetert je conditie enorm. Je spieren worden sterker en je longinhoud groter. Na de warming-up train je je conditie door middel van stapbewegingen op en van de step af. Hierbij zijn zoveel variaties mogelijk dat je iedere les een andere reeks stepbewegingen aanleert. Zo wordt de les nooit saai! Na het conditiegedeelte volgt een reeks stretchoefeningen waardoor je spieren weer rustig op lengte worden gebracht. Daardoor beperk je de kans op spierpijn achteraf. Vervolgens doe je een aantal spierversterkende oefeningen waarbij je in ieder geval aan je buikspieren werkt. Ook deze worden weer afgesloten met stretch-oefeningen.

Belangstelling? Vraag een proefles aan!

Als de les niet vol is (kijk daarvoor op het lesrooster) vraag dan een proefles aan door een mail te sturen naar ledenadministratie@mobilee-woerden.nl, en vermeld daarin je naam en geboortedatum. De proefles is gratis, maar ook de 2e les is nog een gratis proefles!