Wedstrijd turnen

Pagina

Waarom turnen?

Heb jij zin om je fysieke grenzen te verleggen? Steeds weer de uitdaging aan te gaan sterker en leniger te worden en telkens elementen bij te leren die je kunt tonen. Dan is turnen iets voor jou!

In november 2015 zeiden Nederlandse topturnsters Sanne en Lieke Wevers – vers van het wereldkampioenschap waar Nederland zich als team plaatste voor de Olympische Spelen van 2016 – het al: “Het leuke aan turnen is het over de kop gaan. Je doet dat helemaal zelf met alleen je eigen lichaam. En het is geweldig om die controle te voelen over moeilijke kunstjes. Je komt in het turnen heel veel leuke uitdagingen tegen”.

De combinatie van lenigheid, kracht, coördinatie, snelheid, dans en concentratie maakt turnen een uitdagende en ook heel complete sport. Het leren van nieuwe elementen wordt zorgvuldig opgebouwd: fysieke en technische voorbereiding, delen van het element, eerst met hulp en op de vloer, later bijvoorbeeld op de brug, balk of trampoline. Zo verleg je steeds je grenzen.

Mobilee heeft een aantal lessen Recreatief Turnen voor meisjes en jongens van 6-12 jaar.  Die lessen worden gegeven in verschillende gymzalen.  Doe je het goed en wil je méér dan is er voor meisjes de mogelijkheid om, na een geschiktheidstest, over te stappen naar de turnselectie, die in een speciale turnhal les krijgt. Leden van de turnselectie nemen deel aan plaatselijke en regionale turnwedstrijden. De besten kunnen ook mee gaan doen aan landelijke wedstrijden.

Voor jonge meisjes die blijk geven van turntalent is er een Jongtalent-groep. Ook die traint in de turnhal, maar neemt nog niet deel aan turnwedstrijden.

Om mee te kunnen doen in de turnselectie moet je bereid zijn meerdere uren per week te trainen. Afhankelijk van je niveau en ambitie kan dat 2 tot wel 15 uur per week zijn. Hou er ook rekening mee dat de contributie die je per maand betaalt afhangt van het aantal uren dat je per week traint, en kan dus behoorlijk hoog zijn.

Turnhal

Sportcentrum Snellerpoort aan de Steinhagenseweg beschikt over een speciale turnhal, waar de trainingen van de turnselectie worden gegeven.

Het contributie-overzicht vind je hier.

Wil je meer informatie? Mail dan naar selectieturnen@mobilee-woerden.nl.