Wedstrijd turnen

Pagina

Waarom turnen?

Heb jij zin om je fysieke grenzen te verleggen? Steeds weer de uitdaging aan te gaan sterker en leniger te worden en telkens elementen bij te leren die je kunt tonen. Dan is turnen iets voor jou!

In november 2015 zeiden Nederlandse topturnsters Sanne en Lieke Wevers – vers van het wereldkampioenschap waar Nederland zich al team plaatste voor de Olympische Spelen van 2016 – het al: “Het leuke aan turnen is het over de kop gaan. Je doet dat helemaal zelf met alleen je eigen lichaam. En het is geweldig om die controle te voelen over moeilijke kunstjes. Je komt in het turnen heel veel leuke uitdagingen tegen”.

De combinatie van lenigheid, kracht, coördinatie, snelheid, dans en concentratie maakt turnen een uitdagende en ook heel complete sport. Het leren van nieuwe elementen wordt zorgvuldig opgebouwd: fysieke en technische voorbereiding, delen van het element, eerst met hulp en op de vloer, later bijvoorbeeld op de brug, balk of trampoline. Zo verleg je steeds je grenzen.

In de turnhal van Mobilee wordt door meisjes, in de leeftijden van 5 tot wanneer je maar wilt, getraind op de uitvoering van stoere technieken, bijvoorbeeld salto’s, flikflakken en reuzenzwaaien. Er is een wedstrijdgroep meisjes, een selectiegroep meisjes en een jongensgroep.

Denk je te hebben wat nodig is voor één van de groepen en heb je zin om dat te komen testen? Neem contact met ons op door te mailen naar: selectieturnen@mobilee-woerden.nl.

Turnhal

Sportcentrum Snellerpoort aan de Steinhagenseweg beschikt over een speciale turnhal, waar de trainingen van de turnselectie worden gegeven.

Uitgebreide informatie Turnselectie

Het Informatieboekje Turnselectie en het contributie-overzicht vind je via onderstaande link:

Informatieboekje Selectie 2018-2019

Contributie 2018-19 Turnselectie