Jong Talenten

Pagina

Loop jij altijd over elk muurtje dat je tegenkomt? En oefen je graag radslagen? Kom eens kijken bij onze Jongtalent-groep. Vanaf de leeftijd van 5 jaar leiden we jeugd op voor de turnselectie. Het begint vaak met 1x per week trainen in een gewone gymzaal. Daar werken we aan de fysieke voorbereiding en de basiselementen van het turnen. We doen kleine wedstrijdjes kracht en lenigheid en bieden conditietraining in spelvorm aan. Op die manier word je zo steeds sterker en leniger en leer je de basis van bijvoorbeeld handstand, radslag, flikflak, spagaatsprong en salto.

Misschien nodigen we je ook wel uit om meerdere keren per week al te komen trainen in onze turnhal, waar je versneld aan de slag gaat met de elementen op de toestellen.

Er is 1x per jaar een testdag voor nieuwe instroom in de jongtalent-groep. Verder scouten wij onze talenten bij de afdeling recreatief turnen. Als een meisje tot de jongtalent-groep is toegelaten, betekent dat niet automatisch dat zij hier ook blijft en uiteindelijk doorstroomt naar de selectie. Er zal 2 keer per jaar opnieuw een test afgenomen worden. De uitslag hiervan, samen met de persoonlijke ontwikkeling en haar inzet tijdens de training, zal uiteindelijk bepalen of ze mag blijven.

De Jongtalent groep traint minimaal 1x en maximaal 3x per week en dat betekent in uren 2 tot 6 uur per week.

Vanaf de leeftijd van 8 jaar kun je doorstromen naar de wedstrijdselectie.

Wil je meer informatie ontvangen over deze groep, mail dan naar: jongtalent@mobilee-woerden.nl