Start wedstrijdseizoen

Standaard

Voor onze Mobilee selectie turnsters is het wedstrijd seizoen gestart!
Aurelie en Rosanne waren de allereerste en mochten 4 november bij de senioren 3de divisie aantreden in Weert.

Er werd gestart op balk en dat is geen gemakkelijke opening, veel zenuwen. Aurélie moest helaas de balk verlaten met de pirouette, maar turnde de rest van haar oefening strak uit. Rosanne miste haar acrobatische verbinding, maar bleef wel op de balk. Op vloer was duidelijk dat de eerste spanning eraf was en turnde beide dames mooie oefeningen. Ook sprong ging goed voor Rosanne een ruime overslag heel en Aurélie een half in heel uit.

Tot slot brug, een spannend moment voor Rosanne, wat ze stond op medaille koers, maar helaas tikte ze net haar handstanden niet goed aan en moest ze hard werken voor het tweede deel van haar oefening waardoor kostbare punten verloren gingen. Wel stond ze pachtig stil met haar salto 1/2 schroef afsprong. Aurélie starte goed op brug met een goed onderste gedeelte, helaas moest ze na haar wipper een tussenzwaai maken, waardoor ze veel punten verloor in het bovenste gedeelte van haar oefening.

In het eindklassement werd Rosanne 6de en Aurélie 14de. Een nette start van het seizoen en op naar de 2de voorwedstrijd op 9 december in Alkmaar.

Supplement D in Rotterdam

Arjel, Noa, Tess en Valerie turnde 19 november hun eerste plaatsingswedstrijd bij de junioren 3de divisie in Rotterdam. De dames begonnen goed op sprong en op brug lieten ze veel nieuwe elementen zien. Arjel haar wedstrijd startte pas bij balk vanwege een blessure, ze begon sterk, maar had helaas net voor het einde toch nog een val. Ook voor de andere dames was het vechten op balk, er waren nog veel zenuwen zo op de eerste wedstrijd van het seizoen. Bij vloer ging het gelukkig weer een stuk beter, de dames konden veel nieuwe elementen en nieuwe oefeningen laten zien aan de jury.

In het eindklassement was er een 7de plaats voor Noa, Tess werd 8ste en Valerie 13de.

Ook onze senioren in divisie 4 hadden die dag hun eerste wedstrijd en deden het netjes. Gabrielle turnde een knappe oefening op brug, de arabier op de balk is gelukt, was stabiel op vloer en had een nette sprong. Eline was overall steady. Ze turnde een soepele brug oefening met alle samenstellingseisen, was vierde op balk, en deed een nette vloeroefening. Linda turnde haar eerste wedstrijd als senior en wist knap mee te komen. Ze draaide een nette balk oefening, de schroef half op vloer is voor het eerst gelukt en sprong ging stabiel.

En in de laatste ronde die dag was het de beurt aan senioren divisie 4 Suzanne en Jolieve.

Suzanne kwam net niet op het podium met 0,1 verschil op de nummer drie. Ze werd derde op brug, turnde een nette balkoefening, was stabiel op vloer en had mooie sprongen bij sprong. Jolieve was stabiel op brug, turnde prachtig op balk, beheerst op vloer en had een goede sprong tot slot.

Junioren en Senioren 2de divisie in Dokkum

Zaterdag ochtend 26 november turnde Noor en Meryam hun eerste plaatsingswedstrijd in de categorie junior 2de divisie. De dames startte netjes op sprong en ook op brug konden de oefeningen goed doorgeturnd worden. Vervolgens door naar balk, die best wel een beetje gevreesd werd, maar gelukkig kwamen Noor en Meryam hun oefeningen door zonder te vallen. Op vloer was er een goede start, maar om dat tot het einde vol te houden was vechten, voor Noor helaas een val in haar laatste serie overslag streksalto hele schroef en ook voor Meryam was haar laaste serie, overslag streksalto, niet helemaal gestrekt en kon ze haar reesprong er niet meer achter turnen waardoor er belangrijke punten verloren gingen in dit sterke deelnemersveld. Toch kunnen beide dames trots zijn op hun debut in de 2de divisie en hebben hebben ze allemaal nieuwe oefeningen en veel nieuwe elementen voor het eerst geturnd.

In het eindklassement was er een 12de plaats voor Noor en 16de voor Meryam.

In de avond turnde Gemma en Li Yuan in het verre Dokkum de 1ste plaatsingswedstrijd voor de senioren 2de divisie.

Er werd sterk gestart op vloer, door Li Yuan zelfs zo goed dat ze veruit de beste vloer turnster van de wedstrijd was met bijna een punt verschil op de nummer 2! Ook op sprong waren de dames succesvol, hier nam Gemma de eerste plek in beslag met 2 prachtige thukahara sprongen. De tussenstand halverwege de wedstrijd was veel belovend, een 1ste plaats voor Li Yuan en 4de voor Gemma. Helaas was wennen aan de hoogte en vering van de wedstrijd brug lastig en moesten beide dames met het wipper vluchtelement een val incasseren. Een punt aftrek is veel in dit sterke deelnemersveld. Ook balk verliep niet vlekkeloos, er was een val voor Gemma met arabier en Li Yuan miste een verbinding.

In het eindklassement werd Li Yuan 7de en Gemma 12de.

2de Landelijke plaatsingswedstrijd Alkmaar

Rosanne en Aurélie turnde 9 december in de eerste ronde hun 2de plaatsingswedstrijd in de categorie senior 3de divisie.
Deze dames startte hun wedstrijd op vloer. Aurélie had hier wat kleine foutjes, maar Rosanne startte sterk met keurige series en landingen waar ze hard aan gewerkt had. Sprong ging bij beide dames voorspoedig Aurélie turnde een ruime half in heel uit en Rosanne een strakke overslag hele draai. Toen door naar brug, voor beide dames een spannend toestel. Rosanne kreeg tijdens het inturnen haar losom niet tot handstand en ook bij de wedstrijd was deze net niet precies tot de handstand, iets wat de jury wel wil zien. Gelukkig turnde ze haar oefening verder goed uit. Aurélie draaide een mooie vlotte oefening met ruime losom en kon ook na haar wipper goed door turnen naar haar afsprong toe. Voor balk waren beide dames gespannen, Rosanne turnde een wiebelige oefening, maar gelukkig wel een ruime afsprong, Aurélie miste helaas haar acro verbinding en ook de sprongen serie verliep niet vlekkeloos, maar ze bleef wel op de balk.

In het eindklassement eindigde Rosanne op de 9de plaats en werd Aurélie 12de.

Brons voor Gemma!

9 December aan het einde van de middag en avond hebben de Mobilee 2de divisie turnsters hun 2de plaatsingswedstrijd in Alkmaar geturnd.

Mobilee junior Noor turnde een prima wedstrijd met als hoogtepunt een goede brugoefening met een losom handstand en ook haar streksalto af kon vanuit de handstand geturnd worden. Voor junior Meryam was het een minder goede dag na het missen van haar eerste serie op vloer kon ze niet meer echt lekker in haar ritme komen. Gelukkig kon ze op balk wel voor het eerst haar radslag-losse radslag in combinatie turnen, dus was er nog wel een mooi moment.

De senioren Gemma en Li Yuan startte hun wedstrijd op brug, een spannend toestel voor beide dames, maar gelukkig wisten ze dit goed door te komen. Ook balk zag er strak uit, helaas moest Li Yuan de balk wel 1x verlaten met haar arabescue pirouette. Vloer zag er bij Gemma verzorgd uit, mooie strakke series en sprongen. Li Yuan kreeg hier helaas een afwaardering van haar geheven been pirouette en spagaat sprong, waardoor ze kostbare punten verloor in het sterke deelnemersveld. De wedstrijd werd afgesloten op sprong waar Gemma een ruime tsukahara hoek afleverde en Li Yuan een ruime half in half uit.

In het eindklassement was er een prachtig verdiend brons voor Gemma en een keurige 7de plaats voor Li Yuan.