District finales 3/4 juni

Standaard

Onze Mobilee selectie turnsters hebben afgelopen weekend district finales geturnd in het topsportcentrum van Rotterdam. Na een reeks voorrondes mochten de beste turnsters zaterdag de meerkamp finale turnen en zondag de toestelfinales.

Zaterdag werd er door de Jeugd E 3de divisie gestart door Noa Kompier en Valerie Krijgsman. Beide meisjes turnden een goede meerkamp in een sterk deelnemersveld van 43 turnsters. In de einduitslag turnde Noa zich naar de 9de plaatst en werd Valerie 19de.

Bij de jeugd F 4de divisie werd er in net zo’n groot deelnemersveld geturnd door Lizzy Ricken (18de plaats) Julia van Duuren (29ste), Kyra van Maaren (30ste) en Lou van Willigen (33ste). Lizzy turnde hier een prachtige balkoefening, 10.167 punten (3de).

Meerkamp goud voor Arjel

Bij de junior E 4de divisie was er knap goud voor Arjel Schippers zijn turnde vooral sterk op balk met een knappe arabier salto als afsprong. Verder werd er in deze finale geturnd door Linda Visser (17de plaats) Vienna Wijman (20ste) en Rosalie van Ingen (32ste)

Meerkamp zilver voor Tirza

Bij de Senioren D 4de divisie was het zilver voor Tirza Ricken. Die vooral op brug (11.3) en vloer (11.767) haar punten pakten door op deze toestellen de beste te zijn. Verder werd er in deze finale geturnd door Gabrielle van der Valk (21ste) die helaas veel punten verloor op balk.

Bij de Senioren E 5de divisie werd er geturnd door Sanne Baauw (7de) en Vivien de van der Schueren (11de). Sanne turnde een goede brugoefening (10.8 punten) en werd hier 2de, helaas verloor ze teveel punten op balk door een val.

Zondag werd er door de jeugd en junior turnsters gestreden in de toestelfinales, waar steeds de beste 12 turnsters van het seizoen de strijd met elkaar aan gingen.

Goud op balk voor Arjel

Alyrha Zaalman (jeugd F 4de divisie) startte de dag op brug en turnde netjes en werd 10de. Noa Kompier (jeugd E 3de divisie) turnde haar sprongfinale en werd 9de. Arjel Schippers (junior E 4de divisie) turnde wederom een sterke balkoefening (11.1 punten) en mocht hiermee het goud werderom in ontvangst nemen!

Brons op balk voor Isabelle

Isabelle Huijbers (jeugd F 4de divisie) was ook in vorm voor haar balkfinale en turnde zichzelf naar het brons met 10.55 punten! Op vloer ging Arjel Schippers helaas de fout in met haar wisselspagaatsprong en moest ze genoegen nemen met een 10de plaats. En Noa Kompier werd 9de op brug bij de jeugd E 3de divisie.

Valerie Krijgsman (jeugd E 3de divisie) turnde haar balkfinale en werd 8ste. Rosalie van Ingen en Arjel Schippers hadden zich beide geplaatst voor de brug finale junior E 4de divisie en werden hier 10de en 11de. En tot slot was er nog een vloerfinale voor Valerie Krijgsman (jeugd E 3de divisie) en hier werd zij 8ste.