Op turnen maar niet genoeg geld?

Standaard

Heeft u te maken met een laag inkomen en bent u lid van een vereniging? Dan kan het betalen van contributie veel stress opleveren. Gemeente Woerden heeft daarom de Declaratieregeling: via deze regeling kunt u een vergoeding krijgen voor verschillende kosten, zoals de contributie voor uw lidmaatschap. Via de Declaratieregeling kunnen gezinnen met lage inkomens per gezinslid jaarlijks tot wel € 210,- vergoed krijgen van Gemeente Woerden. Mensen met een bijstandsuitkering doen automatisch mee met de Declaratieregeling, zij kunnen via Ferm Werk kosten declareren met behulp van een declaratieformulier. Andere mensen met een laag inkomen (tot maximaal 120% van de bijstandsnorm) kunnen bij Ferm Werk een aanvraag indienen.

Meer weten? Kijk dan op www.fermwerk.nl/uw-inkomen/extra-bij-laag-inkomen/declaratieregeling-en-ondersteuningsfonds.

Deze Declaratieregeling geldt ook voor inwoners van gemeente Oudewater.

Voor omliggende gemeentes geeft het Jeugdfonds sport en cultuur steun:

Turnen is een populaire sport. Kinderen worden er lenig en sterk van. Ze leren springen op een trampoline, oefenen hun evenwicht op de evenwichtsbalk en leren radslag op de mat. Wil jouw kind ook op turnen maar kun je het niet betalen? Het jeugdsportfonds betaald de contributie van de club en eventueel de benodigdheden zoals een turnpakje. 

Zo vraag je een bijdrage voor turnen aan:
🤸‍♀️De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;
🤸 De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;
🤸‍♂️ Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is;
🤸‍♀️ Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de turnclub waar je kind op les wil;
🤸 Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de turnclub. Je ontvangt zelf geen geld.
Voor meer informatie: https://jeugdfondssportencultuur.nl/turnen.