Succesvol finale weekend voor Mobilee

Standaard

Zilver voor Li Yuan Wolf op het NK!

Li Yuan Wolf pakt dit weekend het zilver tijdens de toestelfinales vloer op het NK turnen 3de divisie in Waalwijk! Ook wist zij het op het onderdeel brug tot de finales te schoppen en kwam hier tot een vijfde plaatst.
Naast de toestel finales op zondag werd er op zaterdag door Li Yuan Wolf en Gemma van Leeuwen ook al in de meerkamp op het NK geturnd. Li Yuan was ook hier succesvol en wist zich met een 8ste plaats te plaatsen voor de AHOY cup in het Rotterdamse Ahoy.

Goud voor Lisa Nouwens

Naast het NK werd er door Mobilee ook geturnd in de district finales 4de divisie in Amsterdam. Op zaterdag in de meerkamp was er succes voor Lisa Nouwens zij turnde zichzelf naar het goud bij de junioren. Pomme van der Stok pakte het zilver bij de Pupillen 2.

Pomme van der Stok

En bij de toestel finales op zondag was er opnieuw succes voor Mobilee. Bij de junioren goud voor Amy van den Heuvel en brons voor Lisa Nouwens op vloer bij de junioren. Lisa pakte ook nog het zilver op sprong en er was zilver op brug voor Sièna van Schaick bij de senioren en brons op sprong voor Pomme van der Stok.

Sièna, Lisa en Amy

Li Yuan en Gemma op het NK

Wedstrijdverslag van Trainster Wilma:

Dit weekend werd in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap turnen in de 3e divisie gehouden.
Op zaterdag was de meerkampfinale en Mobilee turnsters Li Yuan Wolf en Gemma van Leeuwen hadden zich bij de beste 36 van hun categorie senior C geplaatst. Dit was al een hele prestatie op zich. Het werd een super spannende wedstrijd met turnen op hoog niveau. Dat bleek wel bij de einduitslag.
Li Yuan turnde een goede wedstrijd waar ze alleen een acrobatische eis op balk niet stabiel genoeg uitvoerde. Dit zorgde ervoor dat ze op een 8e plaats uit kwam maar 0.4 punt van het podium. Bovendien mag ze op 24 juni meedoen met de beste 10 turnsters van het NK bij de Ahoycup in Rotterdam. Het podium waar ook de Nederlandse eredivisie top uitkomt.
Gemma startte ongelukkig op sprong. Dit kostte haar zoveel punten dat zij niet meer bovenin het klassement kon komen. Zij knokte zich nog wel omhoog met drie stabiele oefeningen maar plaats 33 voor Gemma.

Op zondag volgden de toestelfinales. Alleen de beste 6 turnsters over alle landelijke voorrondes deden mee. Li Yuan had zich voor brug geplaatst. Turnde voor wat ze waard was en behaalde een 5e plaats. Op vloer draaide zij wederom een prachtige vloeroefening, mooie choreografie en stabiele landingen. Dit werd beloond met een 12.10 en daarvoor mocht zij de zilveren medaille in ontvangst nemen.