Mobilee turnt op internationaal toernooi in België

Standaard

De Mobilee ploeg

De selectie turnsters van Mobilee hebben op 12 mei deelgenomen aan het 24è Tournoi International de Gymnastique Artistique Féminine et Masculine in Verviers, België.
Net als vorig jaar konden we weer verblijven op vakantiepark Domaine Long Pré in de prachtige Belgische Ardennen. Na vrijdag avond nog een wedstrijd training gedaan te hebben startte zaterdag de wedstrijd.

Famke en Meryam

Onze pupillen Famke en Meryam waren de eerste Mobilee turnsters die in actie kwamen. Voor onze jonge meisjes een spannende ervaring in een groot internationaal veld met turnsters uit wel 7 verschillende landen! En ze wisten zich goed staande te houden, hebben nieuwe elementen laten zien, zoals een echte brugoefening met kip op de grote brug en radslag salto van de hoge balk af!

Floor, Kyra, Ilse, Tes, Daphne, Mathilde en Caitlin

In de tweede ronde turnde de Mobilee Jeugd en Junioren turnsters. In de categorie jeugd waren dat Caitlin, Kyra en Daphne. Caitlin en Kyra turnde voor het eerst hun nieuwe vloeroefeningen en Daphne de flikflak op balk.
Bij de junioren kwamen Mathilde, Ilse, Tes, Floor in actie. In een groot deelnemersveld van wel 60 turnsters wisten onze meiden zich goed staande te houden. Tes en Mathilde mochten zelfs naar het podium komen om de 8ste en 9de plek in ontvangst te nemen. Maar ook Ilse (11de) en Floor (16de) turnde knappe wedstrijden. De Mobilee junioren lieten zien grote stappen genomen te hebben dit seizoen. Tes liet krachtig turnen zien, Mathilde turnde bijna foutloos, Ilse turnde voor het eerst de salto op balk en Floor schitterde met haar nieuwe vloeroefening!

Rosanne, Li Yuan en Gemma

In de laatste ronde turnde Li Yuan, Rosanne en Gemma bij de senioren. Li Yuan turnde zich knap naar het brons! Een ook Rosanne mocht naar voren komen tijdens de prijsuitreiking om de 9de plaats op te halen. Gemma (14de) had helaas een val op brug waardoor ze kostbare punten verloor in het sterke deelnemersveld. Onze Mobilee dames vielen vooral op bij vloer met hun prachtige choreografieën.

Het erepodium bij de senioren.